G21 Ocieľka keramická 44 cm

Neohodnotené
Značka: G21
€32,90 €27,42 bez DPH
Momentálne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Ocieľka z veľmi tvrdej keramiky so zrnitosťou 1000# na brúsenie a leštenie všetkých typov nožov. Ocieľka má ergonomicky tvarovanú rukoväť pre pohodlné držanie aj ochranný prvok, pre bezpečné položenie na podložku.

Detailné informácie

Podrobný popis

Na jemné obtiahnutie ostrie, na finálne dočistenie noža po brúsení brúsnym kameňom alebo na dobrúsenie nožov použite túto špičkovú ocieľku z veľmi tvrdej keramiky (85 HRC).

Ako brúsiť nože pomocou ocieľky?

  1. Ocieľku postavte na suchý a pevný povrch tak, aby sa opierala o plastový protišmykový ochranný prvok na svojom hrote.
  2. Priložte nôž tak, aby sa čepeľou dotýkal keramickej brúsnej časti ocieľky pod správnym uhlom (klasické nože 25–30°, damaškové nože 20–25°) a voľným ťahom prechádzajte ostrím noža po povrchu ocieľky.
  3. Ak máte nôž ostrý a chcete ho iba ošetriť v rámci pravidelnej starostlivosti o kvalitné ostrie, opakujte dvakrát až trikrát z každej strany ostria. Pokiaľ je nôž už tupejší, opakujte brúsenie viackrát.
  4. Po práci s ocieľkou odstráňte prípadné zvyšky po brúsení z čepele noža vlhkou handričkou.

Keramická ocieľka G21 s nožom G21 Damascus a nakrájanými steakmi.

Ako sa správne starať o ocieľku?

Keramická ocieľka je veľmi kvalitná a odolná, na správnu starostlivosť o ňu stačí len ľahké očistenie hubkou pod tečúcou vodou.

Pre dôkladnejšiu očistu po častom používaní neodporúčame saponátové prípravky – výborne vám poslúži nanesenie štipky bežnej jedlej sódy na hubku.

Hlavné prednosti ocieľky z tvrdej keramiky:

  • univerzálne použitie pre častejšiu aj menej častú starostlivosť o nože
  • hrubosť # 1000
  • očko na zavesenie ocieľky
  • dĺžka brúsnej časti 30 cm, celková dĺžka ocieľky 44 cm
  • ergonomicky tvarovaná rukoväť z príjemného materiálu

Dodatočné parametre

Kategória: Brúsky na nože
Záruka: 2 roky
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: